Detall de vídeo

Els reptes del sector porcí

Suport Agrari
28/12/2011 00:26:41 | 48 reproduccions |
Ajax-loader
Afegeix a+
<> Insereix-lo al teu web
  • Seleccionar
  • Insereix l'amplada desitjada i l'alçada es calcularà automàticament. El valor màxim és 850 i el mínim 270. X
  • Al marcar-ho, el codi contindrà el títol i el logo del xiptv

La ramaderia del porcí és un dels principals motors del sector agroalimentari català. Pot no semblar-ho, però aquest animal rosadet és una important font de riquesa per al nostre país. Quatre de cada deu euros de la producció final agrària catalana, uns 1.500 milions, provenen dels porquets; però si atenem al valor ocult de l’activitat agropecuària a Catalunya, aquesta producció genera molt més valor del que se li reconeix a través del mercat. Només cal pensar, per exemple, amb la indústria que transforma aquesta carn en filets de llom, embotits o pernils, i estem parlant de 17 milions de porcs sacrificats cada any. Vista doncs la importància del sector porcí dins la nostra economia, no hi ha dubte que és una activitat que s’ha de vetllar, sobretot per part dels poders públics. Perquè des de fa quatre anys que les està passant magres, com bona part de la ramaderia, per l’espectacular augment de preu del pinso fruit de l’especulació amb les matèries primeres. I si amb això no en tingués prou, ara s’ha d’amotllar a la directiva europea de benestar animal, que suposa una forta inversió amb un més que difícil retorn. Del potencial del sector porcí i dels seus maldecaps en parlarem acte seguit amb les persones que ens acompanyen avui al nostre plató. Tenim entre nosaltres a en Miquel Molins, director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat; a Jaume Bernis, responsable del sector porcí de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya; i a en Xavier Sánchez, gestor del Servei Agrari d’Unnim de la Zona de Balaguer.

Publicitat